رسانه های اجتماعی وبسایت ها و برنامه های کاربردی طراحی شده ای هستند که به افراد این امکان را می دهد که بتوانند مطالب خود را با سرعت، کارآمدی و در زمان واقعی به اشتراک بگذارند . بسیاری از افراد، رسانه های اجتماعی را به عنوان برنامه هایی در تلفن هوشمند یا تبلت خود تعریف می کنند ، اما واقعیت این است که این ابزار ارتباطی با رایانه ها شروع شده است. این تصور غلط ناشی از این است که بیشتر افراد چون به وسیله گوشی های هوشمند خود و از طریق اپلیکیشن های آن وارد این محیط می شوند این حس را می کنند .
توانایی به اشتراک گذاشتن عکس ها ، نظرات ، رویدادها و غیره در زمان واقعی باعث شده است که شیوه زندگی ما و همچنین شیوه انجام فعالیت تجاری دگرگون شود .
در دنیای امروز، شبکه های اجتماعی، یکی از رسانه های مهم و تأثیرگذار محسوب می شوند. ارتباطات و انتقال پیام با ورود شبکه های اجتماعی مجازی، مفهوم تازه ای به خود گرفته است. شبکه های اجتماعی، نسل جدیدی از تارنماهای اینترنتی مبتنی بر وب هستند که کاربران آن ها حول محور مشترکی در فضای مجازی دور یکدیگر جمع می شوند و جمعهای برخط
( آن لاین ) را تشکیل می دهند.
در واقع شبکه اجتماعی، شبکه ای از افراد، گروه ها و ارتباطات بین آنها است. آنچه شبکه های اجتماعی مجازی را از دیگر رسانه های مجازی و غیر آن متمایز می سازد، قابلیت های تعاملی و امکان انتخاب کاربران در تولید و ارائه محتوا و حتی مخاطبان است. با توجه به این دو ویژگی در شبکه های اجتماعی است که امکان هدفمندی در تولید، اشاعه محتوا و به دنبال آن تأثیرگذاری بیشتر بر مخاطبان فراهم می شود.
در نتیجه ما با درک گستره فضای مجازی و رسانه های اجتماعی به این نتیجه می رسیم که همه اقشار جامعه می توانند وارد این فضا بشوند پس باید ما هم احتیاط لازم را در این فضا بکنیم که مبادا مورد سو استفاده افراد کلاه بردار گرار بگیریم یا طرز استفاده و فرهنگ استفاده از رسانه های اجتماعی را بفهمیم و از اثرات مستقیمی که بر زندگی ما می گذارد آگاه باشیم.