رسانه های اجتماعی

نظر

 

 

فرهنگ استفاده از فضای مجازی


 با ظهور و گسترش صنعت و توسعه کامپیوتر های شخصی و و شبکه های ارتباطی جهانی مثل اینترنت، عرصه جدیدی در زندگی مردم جهان به وجود آمد که می توان آن را با عناوینی همچون (( فضای دوم )) یا (( فضای مجازی )) یاد کرد.


فضای مجازی

 

فضای مجازی، به عنوان فضای دومی از زندگی واقعی است که مانند فضای واقعی، نیازمند فرهنگ است    .


این فرهنگ، همانطور که در فضای واقعی، از عوامل متعددی مانند شرع، عرف، وضعیت اقتصادی و معیشتی، سطح تحصیلات و غیره ناشی می‌شود، در فضای مجازی نیز از همین عوامل تاثیر پذیرفته و بر همین عوامل نیز تاثیر می‌گذارد. منظور از فرهنگ فضای مجازی، فرهنگی می باشد که از سوی شبکه‌های اجتماعی تحمیل می‌شود و نه بخش‌های جدی فضای مجازی مانند سایت‌های خبری    .

 

ارتباط  افراد با یکدیگر در فضای مجازی در سال های اخیر جایگاه قابل توجهی بین اقشار مختلف جامعه از جمله جوانان پیدا کرده است و هیچ محدودیتی برای حضور در این فضا وجود ندارد بنابر این همه افراد جامعه از هر قشری چه مذهبی چه غیر مذهبی یا دانش آموزان، دانشجویان، دکترین، مهندسین و افراد با سطح علمی و دانایی متفاوت می توانند حضور داشته باشند و با یکدیگر در تعامل و ارتباط باشند.

 

با این اوصاف لازم است که ما به  فرهنگ استفاده از فضای مجازی اهمیتی دو چندان بدهیم و از ابتدا مسیر و هدف خود را در استفاده از فضای مجازی تایین کنیم و از افراد نامناسب یا حتی از محتوا های نامناسب دوری کنیم و سعی کنیم موارد فرهنگی که در محیط و فضای واقعی آن هارا رعایت می کنیم در فضای مجازی نیز رعایت نماییم.

والدین گرامی هم باید بیشتر مراقب حضور فرزندانشان در این فضا باشند چون مطالب نامناسب با توجه به سن کودکان میتواند خطراتی را از لحاظ ذهنی و فکری آن هارا تهدید کند.