امروزه حضور افراد مختلف در رسانه های اجتماعی بیشاز پیش به چشم می خورد. همه ما می دانیم که استفاده از این رسانه ها در زندگی روزمره و حقیقی ما جای گرفته است و روزانه وقت زیادی را در این محیط می گزرانیم.
بسیاری از مردم، کسب و کارها و شخصیت ها در این فضا فعال هستند. برای حضور در شبکه های اجتماعی بهتر است با محبوبترین شبکه های اجتماعی در اینترنت و کاربرد و ابزار هر کدام آشنا شویم و آنها را بهتر بشناسیم .
جالب است بدانید که به دلیل حضور زیاد مردم در این رسانه ها، این فضا محیط خوبی را برای تبلیغ کسب و کار ها و تبلیغ برند های بزرگ ایجاد کرده است و سود زیادی از این راه میتوانند ببرند.امروزه بسیاری از سیاست مداران، چهره های مشهور و البته بسیاری از کسب و کارها به لزوم حضور در شبکه های اجتماعی واقف هستند !
فیسبوک قوی ترین و بزرگ ترین شبکه اجتماعی موجود در اینترنت است. هم از لحاظ تعداد کاربر و هم از لحاظ اسم و رسم و اعتبار. شرکت فیس بوک در فوریه 2004 تاسیس شد. و طی این مدت نزدیک به 1.9 میلیارد نفر کاربر فعال درماه را جمع آوری کرده است، و همین امر بصورت خودکار این شبکه را تبدیل به یکی از بهترین شبکه ها برای اتصال مردم از سراسر جهان به کسب و کار شما میکند. تخمین زده میشود که بیش از دو میلیون کسب و کار کوچک و متوسط از این پلتفرم برای تبلیغ کسب و کار خود استفاده کنند.
حتما با خود فکر می کنید که محدود کردن پست های شما به 140 کاراکتر هیچ راهی برای تبلیغ کسب و کار شما نمیگذارد ، اما شکه میشوید اگر بدانید که توییتر بیش از 320 میلیون کاربرا فعال ماهانه را دارد! که با وجود محدودیت 140 کاراکتری پستهای آن ، کاربران باز هم درآن فعالیت میکنند و به اشتراک گذاری اطلاعات مشغول اند. کسب و کارها میتواند بوسیله توییتر با مشتری ها آینده نگر در ارتباط باشند ، به سوالات پاسخ کوتاه دهند ، آخرین اخبر خود را منتشر نمایند ، از اسپمرها در امان باشند و همزمان تبلیغات خود را باتوجه به کشور کاربران و بدلخواه نمایش دهند. توییتر در مارچ سال 2006 در سانفرانسیسکو تاسیس شد و آغاز به کار کرد.
شبکه اجتماعی لینکدین در دسامبر سال 2002 تاسیس و در ماه می سال 2003 راه اندازی شد، در ماه جون 2016 مایکروسافت پیشنهاد خرید این شبکه را به قیمت 26.2 میلیارد دلار مطرح کرد . لیندکین براحتی محبوب ترین شبکه اجتماعی برای تبلیغ حرفه ای کسب و کارهاست.این سایت با 24 زبان زنده دنیا و با بیش از 400 میلیون کاربر عضو شده در دسترس است. LinkedIn بسیار مناسب برای کسانی ست که بدنبال ارتباط با شرکت ها ، صنایع و کسب و کارهای مشابه با کار خود هستند و می خواهند فعالیت خود را جدی تر دنبال نمایند.
یوتیوب بزرگترین و محبوب ترین شبکه اجتماعی برای تماشا و به اشتراک گذاری ویدئو ها می باشد، این شبکه در فوریه سال 2005 توسط سه نفر از مدیران پیپال راه اندازی شد و در سال بعد به قیمت 1.6 میلیارد دلار توسط گوگل خریداری شد. یوتیوب بیش از 1 میلیارد بازدید ماهانه دارد و دومین موتور جست و جوی پرطرفدار اینترنت پس از گوگل محسوب میشود و پرقدرت به مسیر خود ادامه می دهد.
اینستاگرام یک شبکه اجتماعی تصویری و متعلق به شرکت فیسبوک است. سایت در اکتبر 2010 راه اندازی شد و هم اکنون بیش از 500 میلیون کاربر فعال دارد. بیشتر کاربران از این شبکه برای ارسال اطلاعات خود همچون مسافرت ، فشن ، غذا ، هنر و موضوعات مشابه استفاده می کنند. همچنین خاصیت منحصربفرد این پلتفرم وجود فیلترهایی خاص برای ادیت تصاویر و ویدئو هاست. تقریبا بیش از 95 درصد کاربران اینستاگرام از فیسبوک نیز استفاده میکنند.
جالب است بدانید که یکی از شبکه های پرطرفدار در ایران اینستاگرام است.
جالب است بدانید که پس از توییتر، فیسبوک و لیندکین شبکه اجتماعی گوگل پلاس محبوب ترین شبکه محسوب میشود، ارزش سئو و بهینه سازی این شبکه برای سایتها ، آنرا تبدیل به یک شبکه متفاوت و ضروری برای هر کسب و کار میکند. گوگل پلاس در دسامبر سال 2011 راه اندازی شد و تا کنون بیش از 420 میلیون کاربر جذب نموده است.
گوگل پلاس به شما امکانات متنوع و سرعت بالایی را در انتشار مطالب میدهد . شاید این شبکه اجتماعی در ایران طرفداران زیادی را ندارد ولی اغلب وب مسترها و کارشناسان بازاریابی اینترنتی محتوا برای مشتریان شان از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند و از آن بهره می برند.
تلگرام در آگوست سال 2013 میلادی در روسیه راه اندازی شد اما در حال حاضر مقر اصلی آن در کشورآلمان است. این شبکه در ابتدا بیشتر فقط یک پیام رسان ساده و معمولی بود و به تدریج با پدیدار شدن امکاناتی همچون گروه ها و کانال ها میتوان آن را یک شبکه اجتماعی تلقی نمود.
پس از آن در فوریه 2016 تلگرام اعلام کرد که بیش از 100 میلیون کاربر فعال بصورت ماهانه در این شبکه فعال هستند و روزانه 350 هزار به این عدد اضافه میشود ، همچنین در سال جاری دو شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام رسان واتس اپ که هر دو در مالکیت شرکت فیسبوک هستند ، طی اقدامی عجیب ،اقدام به فیلتر کردن لینک های تلگرام نمودند.
شیوه ساده استفاده از انبوهی از امکانات و سرعت بالا و امنیت تبادل اطلاعات این پیامرسان را به یکی از پرطرفدارترین شبکه های اجتماعی تبدیل کرده است
تبلیغات کانال های تلگرامی , معرفی گروه های تلگرامی و شیوه های مختلف افزایش اعضا موجب شده تا رسانه های بزرگ و بسیاری از کسب و کارها به سراغ این شبکه اجتماعی بروند. البته سطح دسترسی بسیار ساده این اپلیکیشن موجب شده تا بسیاری از رسانه هایی که تحت کانال تلگرامی فعالیت میکنند برای افزایش عضو یا اصطلاحا member تلگرام شاهد دشواری هایی باشند که با شناخت بهتر این شبکه اجتماعی و نوع مخاطبانشان مسلما با ترفندهای جدیدی شاهد رشد و توسعه اینگونه از کانالهای تلگرام هم خواهیم بود.